Passie, kennis en vakmanschap

Over de brouwer

Bastiaan Korsmit is de brouwer zonder installatie begonnen. Na bijna tien jaar voor verschillende brouwerijen gewerkt te hebben werd het tijd voor een nieuw avontuur. Hij ontwikkeld, brouwt en optimaliseerd bieren en brouwprocessen. Je kunt hem inhuren als ZZP-er of als je al ondernemer je eigen bier wilt hebben.

bijna 10 jaar

Ervaring als bierbrouwer

10.500

Liters zelfstanding gebrouwen

Pure vakmanschap

Bastiaan Korsmit is in 2012 begonnen als bierbrouwer. Na een stage bij Brouwerij de Prael in Amsterdam is hij fulltime aan de slag gegaan bij Brouwerij Troost. Toen daar zijn avontuur ten einde kwam heeft hij enorm veel inspiratie opgedaan achter de bar als barmanager bij Café Bax op de Ten Katemarkt in Amsterdam. Op het moment dat de kans zich voordeed om aan de slag te gaan als brouwhoofd bij Brouwerij Bax in Groningen, pakte hij zijn spullen en vertrok hij naar het hoge noorden

Toen Brouwbistro Dokjard in Groingen, op zijn pad kwam in Groningen en aan hem gevraagd werd om hun brouwbistro op te starten ging hij de uitdaging direct aan. Inmiddels heeft al 11 verschillende soorten bier uit de tap van Dokjard laten komen, passend aan hun menukaart.

Het verhaal

Door de jaren heen

^
2014

De bierpionier

Tijdens zijn HBO studie koos Bastiaan voor de Minor Ondernemerschap. Hier startte hij met drie studiegenoten De Bierpionier. Met als doel, speciaalbier van microbrouwerijen naar de vele kroegen in Amsterdam te brengen. Hier ontstond zijn passie voor bier.

^
2015

Stage bij de Prael

Door de passie die hij voor bier kreeg tijdens zijn minor wilde hij zich graag storten in het maken van het product. Bij Brouwerij de Prael kon hij direct stage gaan lopen.

^
2016

Brouwerij Troost

De Prael en Bastiaan waren er samen overeens, Bastiaan moet gaan brouwen. Bij brouwerij Troost kon hij aan de slag als brouwer. Naast het brouwen zorgde hij ook voor de rondleidingen. 

^
2017

Cafe Bax

Naast zijn loopbaan als brouwer wilde hij ook graag zijn verkoopskills ontwikkelen. Hij ging aan de slag als manager en inkoper van Café Bax. Hij was hier constant bezig met een mooi biermenu te ontwikkelen. 

^
2018

Brouwerij Bax Groningen

Toch ging het brouwersbloed waar het niet stromen kan. Hij verliet de hoofdstad en vertrok naar het hoge noorden waar hij aan de slag ging als hoofdbrouwer. 

^
2019

Brouwbistro Dokjard

Bij Brouwbistro Dokjard in Groningen, kon hij aan de slag om de brouwinstallatie operationeel te maken. Dit klikte zo goed dat hij hier bleef hangen. Inmiddels brouwt hij 2x per maand voor Dokjard.

^
2020

Praktijkbegeleider Amfors

Naast het brouwen werkt Bastiaan als praktijkbegeleider bij de sociale werkvoorziening. Hier begeleid hij zo’n 45 mensen met een arbeidsachterstand. Hier is hij dagelijks bezig met het optimaliseren van productieprocessen. En heeft hij zijn green belt in lean management. 

Gegevens

Nieuwe Weteringseweg 95,
3737 MG, Groenekan

KVK: 82922934